Fontos bejelentést tettek a Forma-1 egyik ikonikus helyszínével kapcsolatban

Forma-1, Japán Nagydíj 2023, Fernando Alonso, Max Verstappen
Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso (L) leads Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (R) during the first practice session for the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit, Mie prefecture on September 22, 2023. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Japán Nagydíj 2029-ig biztosan Szuzukában marad, jelentették be pénteken az illetékesek.

Az F1-es sorozat szervezői pénteken jelentették be, hogy öt évvel meghosszabbították szerződésüket a pályatulajdonosokkal. A futamra idén április 7-én kerül sor, és a negyedik állomása lesz a sorozatnak. Az Ausztrál, illetve a Kínai Nagydíj között rendezik majd meg a karbonlábnyom csökkentése érdekében, így ugyanis racionalizálni lehet az eszközök szállítását.

Szuzukát nagyon szeretik a Forma-1-es versenyzők Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

"Szuzuka egy különleges állomás és már elemi része a sorozatnak, ezért nagyon örülök neki, hogy az F1 továbbra is ezen a pályán versenyez legalább 2029-ig" - mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

Szuzuka 1987-ben rendezett először Forma-1-es nagydíjat, azóta pedig nagyon népszerű a pilóták körében, de a Japán Nagydíj új időpontja miatt szóba került, hogy Oszakába költöztetik a versenyt.