Ezrek vonultak Hamburgban "Allahu akbart" kiáltozva

Vágólapra másolva!
Vasárnap Hamburgban ezrek vonultak fel a progresszív és liberális St. Georg negyedben. A felvonuló tömeg egy része a kalifátus létrehozását követelte.
Vágólapra másolva!

Az iszlám kalifátus létrehozásáért tüntettek a becslések szerint több mint ezren Hamburg belvárosában a hétvégén - írja a Mandiner

Csak úgy zengett a belváros az "Allahu akbar" kiáltásoktól, a demonstrálók molinóin kalifátus kikiáltását szorgalmazták.

A megmozduláson részt vett a Hizb ut-Tahrir csoport jogutódja, a Muslim Interaktiv is, előbbi szervezetet Németország még 2003-ban betiltotta, annyira radikális nézeteik voltak.

Forrás: Mandiner

Andy Grote, vezető hamburgi politikus a hónap elején arra figyelmeztetett, hogy a Muslim Interaktív egy, az új generációs muszlimok szervezete, amely a közösségi médián keresztül juttatja el radikális üzeneteit a Németországban élő muszlim fiatalsághoz. A szervezet tagjai csúcsminőségű videókat szerkesztenek, profi videókat csinálnak, hogy nagyobb legyen az érdeklődés irántuk, így minél szélesebb körben tudják terjeszteni a radikális üzeneteiket. Grote felidézte, a szervezet tagjai még októberben megpróbálták elfoglalni Hamburg utcáit, a hatóságok az incidens óta keményen fellépnek az iszlamisták akciói ellen. 

A hatóságok kezdeményezésére egyes közösségi oldalaikat letiltottuk, több tagjuknál házkutatást tartottunk és büntetőeljárást indítottunk”

– fogalmazott Grote. 

A politikus arra figyelmeztetett, a Németországban élő muszlim fiatalok fogékonyak még mindig a radikális nézetekre, a felmérések szerint a 15 év körüliek 45,8 százaléka gondolja úgy, hogy az iszlám teokrácia a legjobb kormányzási forma, kétharmaduk szerint a Korán szabályai fontosabbak, mint a törvények.

Forrás: Mandiner