Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) chats with Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz during a press conference at the Jose Carlos Pace racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 2, 2023, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A brit sajtó már kész tényként közli, hogy Lewis Hamilton a Mercedestől a Ferrarihoz igazol a 2024-es szezont követően. 2025-ben tehát a brit pilóta Ferrarival fog versenyezni. A Sky Sports riportja szerint a Mercedes menedzsmentje már be is jelentette a hírt a dolgozóknak.

Csütörtök reggel robbant a bomba, miszerint a hétszeres világbajnok brit pilóta javában tárgyal a Ferrarival arról, hogy 2025-től Carlos Sainz helyére a csapathoz érkezzen. Mivel Hamilton szerződése az év végén lejár a Mercedesnél, és 2025-re csak hosszabbítási opcióval rendelkezett, így jövőre szabadon távozhat.

Lewis Hamilton Carlos Sainz utódja lesz a Ferrarinál Forrás: AFP/Nelson Almeida

A délelőtti órákban aztán számos hiteles forrás – köztük a BBC, a Sky Sports és egyéb külföldi Forma-1-es oldalak – már kész tényként állították, hogy a megállapodás létrejött, Hamilton pedig a Ferrari pilótája lesz.

Andrew Benson, a BBC brit Forma-1-es szakírója szellőztette meg, hogy a Mercedes istálló dolgozóit csütörtök délután három órára összehívták, hogy bejelentsék a 39 éves legenda távozását.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal már évek óta kacérkodik a Ferrari, azonban a brit pilóta mindig tagadta, hogy gondolkodna a váltáson. A brit sajtó azonban Hamilton apjától tudni véli, hogy a Mercedes pilótáját már gyerekkora óta vonzotta a Ferrari ülése.

John Elkann, a Ferrari elnöke nagy rajongója Hamiltonnak, és nyílt titok, hogy már többször is megpróbálta meggyőzni a brit pilótát a váltásról. A Ferrari korábban megerősítette, hogy 2019-ben egyeztettek Hamiltonnal egy jövőbeli szerződésről, de a Scuderia később a spanyol Carlos Sainzot választotta a távozó Sebastian Vettel helyére.

Lewis Hamilton 2013-ban a McLarentől igazolt a Mercedeshez. A csapat színeiben 82 futamgyőzelmet és hat világbajnoki címet nyert.