Elképesztő elmélet a Red Bullról: ha ez beigazolódik, a 2024-es idény is unalomba fulladhat

auto-prix auto TOPSHOTS Horizontal JOY PODIUM F1 GRAND PRIX HEADSHOT TROPHY
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates with the trophy on the podium after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 26, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnökének, Andrea Stellának az elmélete szerint a Red Bull miatt a tavalyihoz hasonlóan 2024-ben is egyoldalú szezon jön majd. Ez a vb-címvédő csapaton kívül senkinek sem érdeke a Forma-1-ben, ám ez nem kívánságműsor.

A Red Bull 2024-ben is egyeduralkodó lehet

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella elmondta, hogy a Red Bull miért lehet ismét elképesztően erős.

Andrea Stella szerint a Red Bull 2024-ben is verhetetlen lesz Forrás: Steven Tee

Az olasz szakember attól tart, hogy bár az energiaitalos csapat tavaly csupán két jelentősebb fejlesztési csomagot vetett be – az elsőt áprilisban, az Azeri Nagydíjon, a másodikat a júliusi Magyar Nagydíjon –, a virtuális világban folyamatosan fejlesztette a rekordokat halmozó RB19-est - írja a Rallycafe.

– idézi a The-Race.com Stellát. – Ez pedig az a tény, hogy nem igazán fejlesztették az autójukat. Úgyhogy a kérdés az, hogy

visszafogták magukat, és felhalmozták a fejlesztéseket, amelyeket majd a 2024-es autón fognak kihasználni?

Ez az én teóriám. Nem gondolom, hogy a Red Bull ne lett volna képes fejleszteni az autóját, úgyhogy talán úgy döntöttek, hogy nem hoznak fejlesztéseket."

A Red Bull és Max Verstappen ismét unalmassá teheti az idényt Forrás: AFP/Jewel Samad

A Red Bull újabb kellemetlen meglepetéssel szolgálhat a többi csapatnak

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is osztotta Stella nézeteit, a Red Bull RB20-as modelljével ismét nagyot alkothat.

„Egyértelműen úgy tűnik, hogy a Red Bull tavaly nem fejlesztett annyit, amennyit fejleszthetett volna, ha akar. Úgyhogy ez kellemetlen meglepetéssel szolgálhat mindannyiunknak"

– mondta Zak Brown.

És nemcsak nekik, hanem a többi csapatnak és a Forma-1-nek is, hiszen a sportág nézettségének már az sem tett jót, hogy Verstappen tavaly ellenfél nélkül versenyzett, és még egy hasonló szezon csak tovább nehezítené a helyzetet.