Ez a két pilóta hatalmas meglepetést okozhat idén, még a vb-t is megnyerhetik

George Russell, Max Verstappen, Oscar Piastri
George Russell of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, Oscar Piastri of Australia, Mclaren Formula 1 Team, portrait during the Formula 1 Qatar Grand Prix from 5th to 8th of October, 2023 on the Lusail International Circuit, in Lusail, Qatar. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es versenyző, Jarno Trulli szerint 2024-ben két pilóta nagyon megnehezítheti a háromszoros világbajnok Max Verstappen dolgát. Az olasz versenyző úgy véli, hogy George Russell és Oscar Piastri még a vb-címre is esélyesek lehetnek.

A Mercedes pilótája lehet a legnagyobb esélyes

A Red Bull döbbenetes dominanciával védte meg konstruktőri vb-címét tavaly, és mindez Max Verstappenre is igaz, a holland hatalmas fölénnyel lett karrierje során harmadszor világbajnok. Az osztrák istálló 2024-ben is egyeduralkodó lehet, azonban nem mindenki gondolja úgy, hogy teljesen sima lesz az előttünk álló idény a címvédő, illetve Verstappen számára. A Renault korábbi pilótája, az F1-ben hosszú éveken át versenyző Jarno Trulli szerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csapattársa, George Russell lehet a vb-cím egyik legnagyobb esélyese.

George Russell lehet a vb egyik legnagyobb esélyese? Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

mondta az olasz a La Gazzetta dello Sportnak Trulli.

A McLaren fiatal versenyzője hatalmas meglepetést okozhat

A McLarenes Oscar Piastrinak ugyan a tavalyi volt az első F1-es szezonja, de Trulli szerint annyira meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy idén még messzebbre juthat és óriási meglepetést okozhat.

Oscar Piastri akár a címvédő Max Verstappent is meglepheti 2024-ben Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Meglepetésként Oscar Piastrit mondanám, mert egy potenciálisan versenyképes McLarennel rendelkezik, és tovább fejlesztheti tehetségét egy nagyon pozitív debütáló szezon után.

A csapatban egy olyan versenyzővel való összecsapás, aki Lando Norris személyében már bizonyított, biztosan izgalmas lesz" - méltatta a 22 éves ausztrált a korábbi egyszeres F1-es futamgyőztes.