Vágólapra másolva!
A Haas Forma–1-es csapata a héten kirúgta a csapatfőnökét, Günther Steinert, aki a menesztése óta először beszélt a részletekről. Steiner elárulta, hogy miként zajlott a kirúgása, és miket szeretne csinálni  közeljövőben.

A Haas amerikai tulajdonosa a japán Komacu Ajaót nevezte ki az istállót a kezdetektől, azaz a 2016-os debütálás óta vezető Günther Steiner helyére, ráadásul Simone Resta technikai igazgatót is menesztette a tavaly utolsóként záró csapattól. A megosztó személyiség hírében álló Steiner elárulta, hogy a 2023-as év utolsó napjaiban tudta meg, hogy kirúgják.

A 2024-es szezonban már nem Günther Steiner vezeti a Haas csapatát Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Egy telefonhívás volt: felhívott engem, és azt mondta, hogy nem akarja meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződésem. Ennyi volt – mondta Steiner az ASI24-en. – Nem tudom, hogy meglepetés volt-e, de

Steiner pihenni szeretne és a lányával lenni

A jövőjével kapcsolatban az 58 éves, olasz-amerikai szakember elmondta, hogy a 14 éves lányával akar sok időt tölteni, az esetleges Forma–1-es visszatéréséről pedig egyelőre nem tud mit mondani Günther Steiner.

„Jelenleg csak egy kicsit ki akarom magam pihenni. Ez 10 kemény év volt, és rengeteg dolgom van még: mindent rendbe kell raknom otthon. Az is jó, hogy a családdal maradhatok: a lányom 14 éves, és így eléggé igényli a társaságom.

úgyhogy néhány hónapig ezt fogom csinálni."