Méltatlan helyzet: hatalmas a botrány Michael Schumacher körül

Forma-3, Michael Schumacher, Mick Schumacher, szurkoló
Fan from Kerpen by Michael and Mick Schumacher, holding a banner, Banner. Fia Formula 3 European Championships, Formula 3, at the Hockenheimring on 13.10.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Petíciót indítottak a hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher mérges rajongói. A döntéshozók pitiáner okkal magyarázták a a méltatlan helyzetet.

Miért csinálják ezt Michael Schumacherrel?

A tíz éve súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher többek között Maranello, Spa és Szarajevó díszpolgára, de szűkebb hazájában,

Kerpenben csodák csodájára még nem kapta meg a címet.

Michael Schumacher rajongói nem adják fel Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A német kisvárosban felnőtt, az ottani gokartpályáról az autóversenyzés csúcsára indult hétszeres F1-világbajnok múlt heti 55. születésnapja apropóján akcióba lendült a szurkolói klubja - írja a Bors.

A rajongók online petícióval és kőkemény nyilatkozatokkal gyakorolnak nyomást a városvezetésre.

A kerpeni gokartpálya, ahonnan minden indult Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Jurg Carstensen

A kerpeni önkormányzat ugyanis szerintük méltatlanul bánik leghíresebb egykori lakójával, még ha 2001-ben, sikerei csúcsán utcát is neveztek el Schumiról Kerpenben.

– dühöngött a szurkolói klubot vezető Reiner Ferling.

Nehezményezi azt is, hogy Schumacher súlyos síbalesetének 10. évfordulóján (december 29-én) a fél világ megemlékezett a legendás pilótáról, de Kerpen nem.

Áll a bál a legenda, Michael Schumacher körül

"Nem titkolom, nagyon bosszant, ahogy Kerpen eddig bánt Michael Schumacherrel. Más városok bezzeg szívesen a díszpolgárukká fogadnák" – mondta Ferling, aki 2006-ban már indítványozta a kitüntetést. Akkor azonban felháborító indoklással utasította vissza a városi tanács, illetve az akkori polgármester asszony, Marlies Sieburg.

"A szemtelenség netovábbjaként arra hivatkozott, hogy Schumacher Svájcba költözött, és Kerpen helyett ott adózik. De kérdem én: hol volt Kerpen városa,

amikor a kezdetekben Michaelnek anyagi támogatásra volt szüksége a sporthoz?!" – tette fel a költői kérdést Ferling.

Hasonlóan vélekedik a kerpeni gokartklub elnöke, Andreas Dresen is - Schumacher néhai édesanyja hajdanán ott vezetett büfét, apja pedig másodállásban a pálya felügyelője volt -, aki szerint a német legenda és Kerpen egyszerűen összetartoznak, mégis mostohán bánnak vele.

A temető Kerpenben, ahol Schumacher édesanyja is nyugszik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Roland Scheidemann

A jelenlegi polgármester, Dieter Spürck jelek szerint enged a nyomásnak, és a következő képviselő-testületi ülésen tárgyalnak a javaslatról.

A Schumi karrierjét annak idején végigkísért sportújságíró, Felix Görner szerint az expilótának meglenne a véleménye minderről, de soha nem gyakorolna nyomást az ügy érdekében.

az illető jelentőségét, azt, hogy a város mit köszönhetett Michael Schumachernek sportolóként. Kerpen rajta keresztül lett világhírű, régóta egy hétszeres világbajnok rekorder városaként ismerik a helyet. Sem előtte, sem utána nem volt hasonlóan pozitív figurájuk. Ezért számomra is érthetetlen, miért nem történt még semmi ebben az ügyben. Emberileg rendkívül aggasztó, hogy mindez azt mutatja: a városvezetők és politikusok csak a dicsfényből akarnak profitálni. Sürgősen itt lenne az ideje átgondolni mindezt" – mondta Görner.