Teljes a káosz: újabb vezető menekült el az FIA-tól

Formula 1 - Driver Arrival Austrian GP NurPhoto General news Motorsport Formula 1 Austria Grand Prix Horizontal SPORT F1 GRAND PRIX
FIA logo of Austria GP, 10th round of Formula 1 World Championship in Red Bull Ring, Spielberg, Osterreich, Austria, 29/06/23 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A sportigazgató és a női bizottság vezetője után az együléses szériák technikai igazgatója, a tavaly kinevezett Tim Goss is távozik az FIA-tól.

Újabb vezető hagyta le a FIA-t

A Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) újabb vezető beosztású ember távozott a 60 éves Tim Goss személyében. Az együléses szériák technikai igazgatója alig egy éve lépett Nikolas Tombazis helyébe, és a hírek szerint az egyik F1-es csapatnál folytathatja karrierjét.

és mindig magas szinten teljesített. Megértjük, hogy a pályafutása új irányba halad tovább, ezért támogatjuk és tiszteletben tartjuk, hogy más ösvényre vágyik" - búcsúztatta a brit szakembert közleményében az FIA.

Nem Goss az egyetlen, aki az elmúlt hetekben elhagyta az FIA-t, ugyanis nemrég Steve Nielsen sportigazgató, valamint a szervezet női bizottságának vezetője, Deborah Mayer is kilépett. Az egyik F1-es vezető szerint ezek a történések egyáltalán nem vetnek jó fényt az FIA-re, amelynél teljes a káosz. A távozók bejelentése óta egy új embert neveztek ki a szövetségnél, Nielsen utódja sportigazgatóként Tom Malyon lesz, aki korábban a Red Bull és a Sauber mérnökeként is dolgozott.