Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy az előző szezonban elképesztő dominanciát mutató Red Bull nem fog nagyot változtatni az autóján a következő szezonban.

Hamiltonnak borzalmas szezonja volt, hiszen a Red Bull a 22 megrendezett futamból 21-et megnyert, ráadásul a Mercedes legutóbb 2022-ben tudott futamot nyerni, akkor is George Russell állhatott a dobogó legfelső fokára Brazíliában.

Hamilton tudja, hogy a Mercedesnek óriásit kell fejlődnie Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont arról kérdezték, hogy

szerinte lehetséges-e elölről kezdeni a tervezési folyamatot, és a Red Bullhoz hasonló dizájnnal megpróbálni felvenni a lépést a Milton Keynes-i alakulattal.

Ez nem ennyire egyszerű. Próbálkoznod kell, megtartani a jó alkatrészeket, és próbálgatás közben új alkatrészeket kell felhelyezni az autóra” – idézi a motorsport.com Hamilton GP Racingnek adott interjúját, amelyben a brit pilóta kiemelte azt is, hogy nem lesz egyszerű feladat beérni a Red Bullt.

A brit pilóta viszont lát arra esélyt, hogy a Mercedes előáll majd valami forradalmi újítással a W15-ösön, amire a Red Bull még nem gondolt, vagy nem mer kipróbálni.

El tudom képzelni, hogy a Red Bull nem mer nagy változtatással előállni, mert tartanak attól, hogy nem az a helyes irány. Nekünk az a feladatunk, hogy hétről hétre, konzisztensen javítsunk a teljesítményünkön.

Minden korábbinál komolyabb céljaink vannak, mert óriási hátrányt kell ledolgoznunk. Ez pedig megnehezíti a dolgunkat” – tette hozzá a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, aki legutóbb 2021-ben nyert futamot Szaúd-Arábiában.