Kiderült, Lewis Hamilton hazudott

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes talks as he is interviewed in parc ferme after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma–1-es csapatának brit pilótája, Lewis Hamilton maga árulta el, hogy már több alkalommal is betegnek hazudta magát, hogy emiatt ne kelljen részt vennie a teszteléseken.

A Forma–1-ben 2007-ben bemutatkozó Lewis Hamilton korábban a McLaren versenyzője volt, és 2013-ban igazolt át a Mercedeshez. Minden szezon során vannak kötelező tesztelések, amelyeket a szimulátorokban és a pályán nem feltétlenül csak a csapatok arra kijelölt tesztpilótája végez el. Úgy tűnik, Hamiltonnak nem tartozik a kedvencei közé ez a feladat, hiszen mint kiderült,

többször is kihagyta a teszteléseket betegségre hivatkozva – akkor is, amikor valójában nem volt semmi baja.

Russell betegségét nem akarta elhinni, hiszen a sajátjairól is olykor hazudott Lewis Hamilton Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Hamilton beismerte, többször is hazudott a betegségéről

Ezt Hamilton egy sajtóértekezleten vallotta be, amelyen csapattársa, George Russell éppen betegség miatt nem vett részt, és a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff kijelentette, hogy Russell valóban nincsen jól.

nyilatkozta Hamilton.

Az előző évtizedben Hamiltonnal több olyan eset is történt, hogy nem vett részt gumiteszen vagy a Mercedes filmforgatási napján kisebb egészségügyi problémákra hivatkozva, 2015-ben pedig a szezon előtt az egyik hivatalos tesztnapot hagyta ki állítólagos betegség miatt – írta meg a Racingline.