Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Ferrari Forma–1-es pilótája a spanyol AS sportlapnak adott interjújában elmondta, hogy a Ferrari autói rendkívül nehezen vezethetőek, ezért a legfontosabb, hogy az olasz istálló a következő szezonban egy megbízhatóbb autóval álljon elő.

A 2023-as Forma-1-es szezon a Red Bull dominanciájáról szólt, hiszen a 22 megrendezett futamból 21-et a Milton Keynes-i alakulat nyert meg. A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz volt az egyetlen, aki megtörte az energiaitalos csapat sorozatát, amikor a pole-pozíciót és a futamgyőzelmet is megszerezte Szingapúrban.

Carlos Sainz egy futamot nyert az előző szezonban Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Sainz mérlege azonban korántsem imponáló, hiszen a szezon során csak két pole-pozíciója és két dobogós helyezése volt, ennek ellenére a spanyol pilóta bízik benne, hogy a következő szezonban egy könnyebben vezethető autóval versenyben lehet a világbajnoki címért.

„Azt mondják, az autó feküdt nekem, kedveltem. De őszintén szólva nagyon sok fejtörést okozott, nemcsak nekem, a csapattársamnak és a Ferrainak is.

– mondta Sainz, aki azt is elárulta, hogy a Ferrari 2024-es autója teljesen más lesz, mint az elmúlt években megszokottak.

A spanyol pilóta szerint az előző szezon második felében a Ferrari már megtett néhány lépést a jó irányba.

„Arra törekedtünk, hogy maximalizáljuk az autónkat.

- tette hozzá Sainz, aki a 200 megszerzett pontjával a hatodik helyen végzett a vb-pontversenyben.