Társoldalunk:

A Ferrari csapatfőnöke megszólalt Carlos Sainz kirohanásáról

2023.11.09. 13:52

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, mit gondol Carlos Sainz Sao Pauló-i Nagydíj alatti kirohanásáról, miután a spanyol pilóta értékes pozíciókat veszített a futam elején.

Sainz a gyenge rajta után a hetedik helyről a 13. helyre esett vissza, miután gondjai adódtak a kuplunggal. A kuplungproblémák már régóta gondot okoznak a Ferrarinak, az olasz csapat pedig egyelőre nem találja a megoldást.

Remélem, hogy amint visszaérünk Maranellóba, kidobjuk ezt a kuplungot" – mondta a futam közben Sainz, aki később Lewis Hamiltont és George Russellt megelőzve a hatodik helyen ért célba.

Carlos Sainz rendkívül indulatos voltForrás: AFP/Douglas Magno

A spanyol pilóta végül nyolc pontot szerzett, és 20 pontra csökkentette a különbséget a Ferrari és a Mercedes között a konstruktőri bajnokságban, Vasseur pedig elhárította a megjegyzésével kapcsolatos aggodalmakat.

Vasseur elmondta, hogy a Ferrari megvizsgálja a hibás tengelykapcsolót, miután Sainz panaszkodott, hogy a bal oldali sebességváltó pedál "betapad" a kuplungolás közben.

Az első rajt rosszul sikerült, meg kell értenünk, mi történt pontosan. Kicsit küszködünk a kezdéssel, de ez marginális. Ha megnézed a második rajtot, az elég jól sikerült"mondta Ferrari csapatfőnöke.

Sainz megbízhatósági problémái ugyanazon a versenyen jelentkeztek, amikor csapattársa, Charles Leclerc a felvezető körön lefulladt, miután a motor hidraulikája és a szervokormány is leállt.