Hivatalosan is bemutatták az új néven induló Forma-1-es csapatot

Las Vegas F1 GP 2023 - Wednesday USA NurPhoto Horizontal SPORT
Alfa Romeo Racing F1 Team's mechanics prepare the car of Valteri Bottas during the media day at Formula 1 Heineken Silver Las Vegas Grand Prix on Nov 15, 2023 in Las Vegas, USA. (Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben szereplő Sauber Motorsport decemberben bejelentette, hogy a Kick.com streamingszolgáltató lesz a csapa névadó szponzora a 2024-es és a 2025-ös szezonban. Az F1-ben száguldót autó KICK Sauber C44-re keresztelték, míg a csapat a Stake F1 Team Kick Sauber nevet kapta.

Az Alfa Romeo névadó szponzori távozása után a csapat tavaly év végén tudatta, hogy a hivatalos nevében két nagy szponzor fog szerepelni, ezért úgy tűnt, a csapat Stake F1 Team Kick Sauber néven indulni az előttünk álló szezonban. Az újév előtt aztán közösségi médiában megjelent rejtélyes üzenetek egy másik név lehetőségére utaltak, amelyet újév napján jelentettek be, és amely egyszerűen csak Stake F1 Team lett.

A Stake egy fogadási, szórakoztató és életmóddal foglalkozó cég, amely a 2023-as szezonban csatlakozott a Sauberhez szponzorként, és 2024-re kibővítette szerepét a kizárólagos névhasználati jogok átvételével.

A vállalat kapcsolatban áll a kanadai rapperrel, Drake-kel, és az angol Premier League-ben szereplő Everton mezszponzora is.

A tavalyi szezon jelentette a Stake Forma-1-es útjának kezdetét, és a márka új szerepe a Stake F1 Team élén a természetes és izgalmas következő lépést jelenti ezen az úton.

A Stake nem csak sikeresen kiaknázta a Forma-1 növekvő rajongótáborát, hogy növelje saját közösségét, hanem egy teljesen új közönséget is bevezetett a sportágba,

ami nemcsak a csapatunknak, hanem mindenki másnak is hasznára vált az F1-ben” – magyaráztaAlessandro Alunni Bravi, a csapat képviselője.

Edward Craven, a Stake társalapítója úgy érzi, a cég értékei jól illeszkednek az Forma-1 értékeihez.

„A sebesség, az innováció és a határok feszegetése iránti mély szenvedélyből táplálkozva

most ideális helyzetben vagyunk ahhoz, hogy 2024-től és azon túl soha nem látott magasságokba repítsük a csapatot. Az elkövetkező évek izgalmas utazás lesz, néhány olyan észbontó aktivitással, amelyek újradefiniálják az izgalmat a pályán és azon kívül is.

Szóval, készüljenek fel és maradjanak velünk, mert a Stake F1 Team felgyorsul egy izgalmas jövő felé” – mondta Edward Craven, a Stake társalapítója.

A Sauber név egyébként először kerül újra használatba 2018-at követően, ugyanis azóta az Alfa Romeo kapta a névhasználati jogokat, noha a csapat ugyanaz volt. 2026-ban az Audi veszi majd át a csapat teljes irányítását.