Vágólapra másolva!
Alexander Albon, a Williams Forma–1-es versenyzője elárulta, hogy korábban Max Verstappen csapattársaként akkora volt rajta a nyomás, hogy pszichológushoz kellett fordulnia.

A 2020-as szezonban Alexander Albon volt az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, majd a soron következő idény előtt távoznia kellett, mert nagy volt a lemaradása a holland sztárhoz képest. A Red Bullhoz való gyenge beugrás után a brit-thai versenyzőnek egy évig nem volt helye a Forma-1-ben, ez pedig rendkívül megviselte.

Alexander Albon óriási nyomás alatt volt a Red Bullnál Forrás: AFP/Philip Fong

„Küszködtem, küzdöttem a körülöttem lévő figyelemmel, és ezért töröltem a közösségi oldalaimat" – mondta Albon a High Performance című podcastműsorban.

"A Forma-1 teljesen más téma, az új generációval, a vele járó új rajongótáborral, úgy érzem, eléggé mérgező volt. Aztán ott voltak azok a kérdések, amikor nem teljesítesz, hogy

és hasonlók. Bármennyire is figyelmen kívül hagyod, nem tudod teljesen kizárni" - folytatta a brit-thai pilóta, akiben olyan komoly nyomott hagyott a Red Bullnál töltött időszak, hogy pszichológushoz kellett fordulnia.

„Összeomlottam mentálisan, és nem volt bennem túl sok motiváció.

Mivel egy évet távol voltam, ez a zaj elég gyorsan megszűnt" – tette hozzá Albon, aki az idei szezonban 27 megszerzett ponttal a 13 helyen végzett a vb-pontversenyben.