Hatalmas cirkusz lett a Forma-1-es csapatfőnökök szavazásából: a legjobbnak tartott versenyzőt választották meg

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj 2023, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen poses on the podium after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 26, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A GPblog.com szakportál újságírója, Ludo van Denderen megvádolta és szánalmasnak nevezte az egyik Forma–1-es csapatfőnököt, aki úgy szavazott, hogy szerinte nem Max Verstappen volt 2023 legjobb pilótája.

A pilótákhoz hasonlóan a csapatfőnökök is szavaztak arról, hogy szerintük kik voltak a szezon legjobb Forma–1-es versenyzői. Az anonim szavazás pontozása az F1-ben használt pontozásnak megfelelő volt, azaz mind a tíz csapatfőnök 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 pontokat osztott ki, összesen tíz pilótának. A versenyt nem meglepő módon a 22-ből 19 futamot megnyerve világbajnoki címet szerző Max Verstappen nyerte meg, méghozzá 240 ponttal.

Max Verstappen 19-szer emelhette magasba az első helyért járó trófeát 2023-ban Forrás: AFP/Jewel Samad

A GPblog.com szakírója, Ludo van Denderen észrevette, hogy ez csak úgy lehetséges, ha kilenc csapatfőnök az első helyre rangsorolta Verstappent, egyvalakinél viszont csak a harmadik pozícióba került a holland világbajnok. Az elismert újságíró a cikkében ezek után

az érintett csapatfőnököt "szánalmasnak" és "gyerekesnek" nevezte,

és azzal vádolta meg, hogy minden bizonnyal a saját két pilótáját helyezte a saját rangsora első két helyére.

„Felesleges találgatni, melyik csapatfőnök adta inkább a saját pilótáinak a legtöbb pontot ahelyett, hogy megadná Verstappennek a hollandot megillető elismerést. Soha nem is fogjuk megtudni, hiszen

írta Ludo van Denderen.