Óriási lépést tett előre a Ferrari

F1 Abu Dhabi Testing 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one post-season prix racing sports testing tests united arab emirates world yas marina young drivers Carlos Sainz Ferrari post-season test Yas M
Carlos Sainz of Ferrari during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint a Ferrari először indította be azt a motort, amit már a 2026-tól érvényes szabályok szerint alkottak meg a mérnökök.

Az olasz istállónak így komoly előnye lehet a riválisokkal szemben a Forma-1-ben, hiszen már most tudják fejlesztgetni a két év múlva esedékes erőforrásokat.

Már a távoli jövőre készülnek az olaszok Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az F1-ben radikális változások következnek, hiszen annak ellenére, hogy maradnak az 1,6-os V6-os motorok, de az elektromos visszatöltés mértéke 50 százalékkal emelkedik majd, miközben a MGU-H rendszert teljesen kivezetik.

A Ferrari már az új szabályoknak megfelelő prototípusát indíthatta be, ami a hírek szerint jól sikerült, így pozitív élményekkel vonulhattak szünetre a szakemberek.

A Ferrari a hírek szerint elkezdhet a belsőégésű egység fejlesztésére koncentrálni, már csak azért is, mert 2026-tól megújuló üzemanyagokra vált az F1.

A Ferrari 2024-es autóját február 13-án mutatja majd be, ami jelenleg a Project 676 néven fut.