Drámai kijelentést tett Michael Schumacherről az öccse

Forma-1, Kanadai Nagydíj, 2001, Ralf Schumacher, Williams-BMW, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari
10 June 2001: Ralf Schumacher of Williams and Germany is congratulated by his brother Michael Schumacher of Ferrari after his victory during the Formula One Canadian Grand Prix, Montreal, Canada. Mandatory Credit: Mark Thompson/ALLSPORT
Vágólapra másolva!
Hamarosan tíz éve lesz, hogy Michael Schumacher tragikus síbalesetet szenvedett, ami után azóta sem tudott teljesen felépülni.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher testvére, Ralf nyilatkozott a német médiának a baleset évfordulójához közeledtével, és finoman utalt rá, hogy könnyen lehet, hogy Michael soha nem lesz a régi.

Ralf Schumacher és Michael Schumacher 2001-ben a Forma-1-ben Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Michael Schumacher síelés közben szenvedett balesetet tíz évvel ezelőtt. A sisak, amit viselt minden bizonnyal az életét mentette meg, de maradandó sérüléseket szenvedett, ami után majdnem fél évig kómában volt, és azóta sem lehet maradéktalanul tudni a jelenlegi állapotáról.

„Michael egész életében nagyon szerencsés volt, aztán jött a tragikus baleset. Szerencsére az egészségügy fejlődése biztosít lehetőségeket, de semmi sem olyan, mint régen volt. Michael nem csak a bátyám volt, amikor gyerekek voltunk, akkor az edzőm és a mentorom is volt. Szó szerint mindent tőle tanultam a gokartozással kapcsolatban. Hét év van közöttünk, de mindig közel álltunk egymáshoz. Sokat versenyeztünk együtt, mindent együtt gyakoroltunk. A legjobbtól tanulhattam" – mondta Ralf Schumacher, aki hat nagydíjat nyert a Forma-1-ben.

„A baleset életem meghatározó élménye, de természetesen a gyerekeinek még inkább az. Az élet néha igazságtalan. Az a nap rengeteg balszerencsét hozott, megváltoztatta a családunk életét" – mondta Ralf, utalva arra, hogy könnyen lehet, hogy Michael sosem lesz már teljesen egészséges.