Vágólapra másolva!
A korábbi hétszeres Forma–1-es világbajnok, Michael Schumacher öccse, Ralf gyakran fogalmaz meg éles kritikát bárkiről. Ezúttal a Ferrari volt a soros, amelynek azt javasolta, hogy felejtse el az idei szezont.

A Scuderia az előző idényben még csak-csak meg tudta szorongatni a Red Bullt, jelenleg viszont csupán a negyedik a konstruktőri bajnokságban. Az olasz csapat gyengeségét jól mutatja, hogy Charles Leclerc katasztrofális időmérőt zárt a Spanyol Nagydíj szombati napján, csak a 19. lett, és a futamon sem tudott előrelépni, míg Carlos Sainz ugyan a második helyen zárta a kvalifikációt, de végül 45 másodperc hátránnyal ért célba az ötödik helyen. A Spanyol Nagydíjon számos újítást kipróbált a Ferrari, hogy javítson az autóján, de nem kerültek közelebb a Red Bullhoz, ráadásul az autó kiszámíthatatlanságát sem tudták orvosolni.

Ralf Schumacher éles kritikát fogalmazott meg a Ferrarival szemben Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A korábbi F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher a Spanyol Nagydíj után alaposan kritizálta a Ferrarit, amelyet a sportág „legproblémásabb gyermekének" nevezett, és azt javasolta, hogy ideje lenne a Scuderiának már a következő szezonra koncentrálni.

– miközben már tavaly is túl gyorsan koptak a gumik, Barcelonában pedig egyszerűen túl lassúak voltak. Úgy érzem, a Ferrari előtt továbbra is göröngyös az út. Vasseur csak néhány hónapja van a csapatnál, egyszerűen időt kell adni neki. Jelenleg azon dolgozik, hogy néhány új embert a csapathoz csábítson. Azonban eltarthat egy ideig, amíg minden összeáll és a kitartó munka meghozza gyümölcsét. Szóval valószínű, hogy a Ferrari elfelejtheti az idei szezont" – fogalmazott a német Sky csatornának a Jordan-, a Williams- és a Toyota korábbi pilótája