Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke ígéretet tett arra, hogy a Ferrari tovább fogja fejleszteni infrastrukturális létesítményeit, annak ellenére, hogy az olasz Forma-1-es istálló már most is osztályelső felszereltséggel rendelkezik.

A Ferrarinál azt remélik, hogy 2024-ben közelebb kerülhetnek a Red Bullhoz, miután az idei szezonban a másodikról a harmadik helyre csúsztak vissza a konstruktőrök között, miután a Ferrari SF-23-as modellje nem tudta felvenni a versenyt a 2022-es elődjével.

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Számos Forma-1-es csapat beruház a létesítmények korszerűsítésébe, köztük a McLaren egy új szimulátorral és egy erősen korszerűsített szélcsatornával, mellette pedig a Red Bull is elkötelezte magát a bicesteri létesítményével.

Bár a Ferrari csapatfőnöke úgy érzi, hogy a csapat jelenlegi infrastruktúrája is rendben van, úgy gondolja, tovább kell fejleszteni, hogy az állandó fegyverkezési versenyben lerövidítsék a fejlesztési időt.

A Ferrari idei szezonja borzalmas volt Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Az infrastruktúra és a felszerelés szintje rendben van" – idézi Vasseurt a RacingNews365. "De ez egy rendszeres folyamat, ahol minden téren jobb munkát kell végezni, például javítanunk kell a szimulátoron.

„Mindig javítani akarsz az áramláson vagy a méreteken, és csak azért, mert a maranellói és a fioranói létesítmény a csúcson van, még nem jelenti azt, hogy ez a beruházás vége.

Tovább kell folytatnunk a termelés szempontjából, mert ami kulcsfontosságú, az a piacra jutási idő, és az a tény, hogy megvan a kapacitásunk, hogy gyorsabban és jobb minőségben termeljünk.

Tehát továbbra is beruházunk, fejlesztünk, de ez nem csak a szimulátorról vagy a szélcsatornáról szól" – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke, aki hangsúlyozta, hogy az előrelépés feltétele a folyamatos befektetés és a fejlesztés.