Súlyos betegségéről vallott Max Verstappen

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj 2023, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen poses on the podium after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 26, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Elmondása szerint a Forma–1-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követően nagyon beteg volt a háromszoros világbajnok Max Verstappen.

A Red Bull holland pilótája szinte minden rekordot megdöntött a 2023-as idényben, ám úgy tűnik, a rengeteg kimerítő utazás és verseny után a pihenést egy betegséggel indította el. A Talking Bull podcastben Max Verstappen arról is beszélt, hogy

a levelezésére sem néz rá ezekben a hetekben,

emiatt pedig elnézést is kért Gianpiero Lambiase versenymérnöktől.

Max Verstappen nagyon beteg volt a szezonzáró után Forrás: AFP/Jewel Samad

„Abu-Dzabi után néhány napig

Ráadásul ott volt a sok utazás, ami szintén nem segített. Ám most van két nagyon szép hetem, amikor kikapcsolhatok,

Őszintén szólva már most is bocsánatot kell kérnem a mérnökömtől, mert már küldött három e-mailt a következő szezonnal kapcsolatban, és nem reagáltam rájuk. Azóta viszont találkoztam vele, így kiengeszteltem őt" – nyilatkozta Verstappen.

Verstappen a csúcson

Verstappen idén nagyon könnyedén szerezte meg pályafutása harmadik világbajnoki címét. A holland versenyző jelenleg minden idők harmadik legtöbb futamgyőzelmét aratta már a száguldó cirkuszban, és az elmúlt két szezonban a futamok 77 százalékát megnyerte. Az 1979-es Forma–1-es világbajnok, Jody Scheckter is komoly dicsérettel illette a Red Bull holland pilótáját, szerinte a holland még az ő korában is a mezőny legjobbja lett volna.