Verstappen saját csapatot akar indítani

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Lando Norris McLaren Max Verstappen Red Bull Racing drivers parade Abu Dhab
Lando Norris of McLaren and Max Verstappen of Red Bull Racing at drivers parade ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 26, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros Forma-1-es világbajnok Max Verstappen már többször is elmondta, hogyan nem tudja elképzelni az életét a visszavonulása után, most azonban némiképp betekintést engedett abba, hogy hogyan láthatjuk majd 40 éves kora után.

A holland pilóta szerződése öt év múlva jár le a Red Bullnál, elképzelhető, hogy ezt követően abbahagyja a versenyzést a Forma-1-ben. A háromszoros világbajnok most hangot adott azon terveinek, mihez szeretne kezdeni, miután búcsút intett a versenyzésnek.

Verstappen a viszonyulása után szeretne saját csapatot indítani Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A holland pilóta jelenlegi szerződése 2028 végéig szól a Red Bull-lal, és akár még az is előfordulhat, hogy ezt követően befejezi F1-es karrierjét. Többször is beszélt már arról, hogy a jövőben szívesen indulna például a Le Mans-i 24 óráson, de emellett akár még csapatvezetői szerepet is vállalna valahol. A saját esportcsapatot működtető holland sztárpilóta a Blicknek arról nyilatkozott, hogy a GT-versenyzésben szeretne saját csapatot indítani.

"Ez a célom. Nem feltétlenül akarok én is vezetni, de fel szeretnék építeni valami nagyot és esélyt adni a tehetséges versenyzőknek" – mondta a háromszoros bajnok a Blicknek arról, hogy a GT-versenyzésben szeretne saját csapatot indítani.

Verstappen nem akar mellébeszélni

"Ez nem jelenti azt, hogy el akarom őket juttatni a Forma–1-be, de szeretnék nekik segíteni az előrejutásban. Rengeteg olyan széria van a motorsportban, ahol jól érezheted magad és sikeres lehetsz, nem mellesleg pedig meg is élhetsz belőle. Ez nem csak az F1-ben van így."

– jegyezte meg Verstappen azzal kapcsolatban, hogy milyen vezető szeretne lenni.