A Ferrari okozta a legnagyobb problémát Schumachernek

Forma-1, Bernie Ecclestone
The inauguration of Jochen-Rindt-Platz in the Reininghaus district of Graz during Jochen Rindt commemorative celebrations on Thursday, 7 October 2021, in Graz. Bernie Ecclestone - 20211007_PD4346 (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1 jogtulajdonosi pozícióját mintegy negyven éven át betöltő Bernie Ecclestone szerint Mick Schumacher pályafutása nem jó irányba került évekkel ezelőtt, ráadásul a vezetékneve okozta előítéletek sem segítik a német pilótát.

Mick Schumacher a Ferrari akadémiájáról 2021-ben került be a Forma–1-be, a Haas azonban két szezont követően megvált tőle. Ezt követően a legendás Michael Schumacher fia teszt- és tartalékpilótaként csatlakozott a Mercedes csapatához, nemrég pedig eldőlt, hogy jövőre az Alpine egyik versenyzője lesz az Endurance-világbajnokságon.

Bernie Ecclestone szerint Mick Schumachernek a családneve és a Ferrarihoz kerülése voltak a legnagyobb gondjai Forrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com/Erwin Scheriau

Bernie Ecclestone úgy véli, Schumacher pályafutása már ott félresiklott, hogy a vezetékneve miatt sokan megbélyegezték, de emellett a Ferrarihoz igazolás sem segítette a karrierjét.

Most küzdenie kell, ki kell tartania, és meg kell mutatnia, hogy még mindig képes jó teljesítményt nyújtani" – mondta Ecclestone. – A legjobb esetben az emberek meglátják benne a versenyzőt, és azt mondják, »szükségünk van rá«, és nem fordítva, ő keres valakit, aki a neve miatt befogadja. Most

Remélhetőleg az F1-es csapatok újra meglátják őt, és azt gondolják majd: »Talán hibáztunk, és adunk neki még egy esélyt«."

Forrás