Vágólapra másolva!
Sajtóértesülés szerint az év végén távozhat a Forma-1-es világbajnoki sorozatból Mick Schumacher, a hétszeres vb-győztes legendás Michael Schumacher fia, aki jelenleg a Mercedes istálló teszt- és tartalékversenyzőjeként tevékenykedik.

A Motorsport című szaklap azt közölte, hogy a 24 éves pilóta minden bizonnyal csatlakozik az Alpine sportautógyártó céghez, amely a hagyományos Le Mans-i 24 órás viadalon is érdekelt. Az értesülés szerint az Alpine már felvette a kapcsolatot Schumacherrel, akinek jó esélye van arra, hogy állandó versenyző legyen az Alpine sportautó-programjában.

Mick Schumacher most a Mercedes tartalékpilótája Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Schumachernek nagyon kicsi az esélye arra, hogy versenyzői üléshez jusson a következő idényre a Forma-1-ben, a legtöbb hely ugyanis már elkelt, a Mercedesnél pedig a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton és honfitársa, George Russell is hosszabbított már.

Mick Schumacher 2018-ban megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnoki sorozatot, majd 2020-ban a Forma-2 bajnoka lett, és 2021-ben bemutatkozhatott a Forma-1-ben. Az amerikai Haas istálló versenyzőjeként azonban nem ért el komoly eredményeket, két idény alatt mindössze két futamon szerzett pontokat, így 2023-ra már nem hosszabbítottak vele szerződést.