Vágólapra másolva!
A Scuderia Ferrari Forma–1-es istállójának csapatfőnöke, Frédéric Vasseur elárulta, hogy már az idei szezon legelső tesztjének első perceiben tudta, hogy ez az idény nem az ő sikerükkel fog zárulni.

A Ferrari új csapatfőnökkel és nagy reményekkel vágott neki a 2023-as évnek, és végül az egyetlen istálló az olasz lett, amely a Red Bull mellett képes volt futamot nyerni. Carlos Sainz szingapúri sikere mellett azonban mindössze nyolc dobogós helyezése lett a csapatnak, miközben

2022-ben kétszer ennyi alkalommal zárt a top3-ban valamelyik versenyzőjük, és akkor Charles Leclerc is nyert három versenyt.

A konstruktőri pontversenyben is visszaesett a Ferrari, ugyanis a Mercedes ezúttal megelőzte az olaszokat.

Charles Leclerc az öt pole-jából egyet sem tudott futamgyőzelemre váltani idén Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Vasseur már a legelején tudta

A Ferrari-szurkolók többször is bosszankodhattak a szezonban a már az elmúlt években is látott műszaki- és taktikai hibák miatt, ám talán könnyebben vették volna a sikertelenséget, ha Frédéric Vasseur már február végén őszinte lett volna. Az újonnan érkezett francia csapatfőnök ugyanis az idény végeztével elárulta, hogy már a bahreini teszt elején tudta azt, hogy bajban lesznek a versenyhétvégéken.

Persze voltak reményeink, fejlesztettük az autót, harcoltunk, reméltük, hogy pole pozíciót szerezhetünk, vagy hogy megnyerhetünk egy vagy két futamot. De ha azt látjuk, hogy a végén Max egy, kettő vagy három kivételével minden futamot megnyer, akkor egyértelmű, hogy ez egy kemény szezon volt – nyilatkozta Vasseur. – A legfontosabb dolog a mi helyzetünkben, hogy tisztább képet kapjunk arról, hogy mit csinálunk, és megpróbáljunk fejlődni."