Hamilton nem kért az FIA díjából, inkább odaadta egy rajongónak

Katari Nagydíj 2023, időmérő, Lewis Hamilton
DOHA,QATAR - OCTOBER 06: Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas F1 speaks to the press ahead of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 06, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnok Max Verstappen díjazása helyett a Lewis Hamilton által generált kisebb botrányról marad emlékezetes az idei szezonzáró Forma-1-es díjkiosztó gála.

Az azeri fővárosban, Bakuban pénteken este adták át a 2023-as versenyszezon legjobbjainak járó díjakat. Mint arról beszámoltunk, nem meglepő módon itt is tarolt az egyéni világbajnok Max Verstappen, valamint csapata a konstruktőri elsőséget begyűjtő Red Bull.

Lewis Hamilton mindig, mindenhol főszerepben van Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A legtöbbet azonban már megint Lewis Hamiltonról fognak beszélni a gála a után. A hétszeres világbajnok brit versenyző a pontverseny harmadik helyezettjeként vehetett át egy díjat, amire viszont nem tartott igényt. Hamilton szerint ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség, az FIA elfogadhatatlanul járt el, amikor vizsgálatot indított csapatfőnöke, Toto Wolff ellen, aki egyes feltételezések szerint bennfentes információkat osztott meg leendő a női pilóták számára létrehozott F1 Academyt vezető feleségével, Susie Wolff-fal.

Hamilton a gyanúsítás tényén is annyira felháborodott, hogy nem kért az FIA díjából, hanem távozás előtt inkább oda adta azt egy rajongónak.