Vágólapra másolva!
Eddig is keringtek pletykák arról, milyen körülmények között tért vissza a Forma-1-be Daniel Ricciardo, de most az érintett beszélt arról, mi kellett a visszatéréséhez.

Daniel Ricciardo a 2023-as évet a Red Bull Racing harmadik pilótájaként kezdte, esősorban a marketingfeladatokat bízták volna rá, miután távozott a McLarentől, de az élet átírta a forgatókönyvet.

Daniel Ricciardo boldogan tért vissza Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Az ausztrál pilóta szünetet akart tartani, nem versenyezni egy darabig, de hamar megváltozott a véleménye. Ricciardo folyamatosan tesztelt a szimulátorban, majd autóba is ült. A Brit Nagydíj után a Pirelli tesztet tartott a Red Bullnak, Ricciardo pedig esélyt kapott, hogy az aszfalton is menjen pár kört.

Ricciardo a Beyond the Grid podcastben mesélt a történtekről. Ricciardo 10 kör után új gumikat kapott, illetve megfelelő üzemanyagot, amivel olyan időt ment, ami csak pár századdal maradt el Max Verstappen pole-t érő idejétől. Azon a hétvégén Sergio Pérez, a Red Bull második pilótája a Q2-ig sem jutott el.

Ricciardo ideje után Helmut Marko, a csapat tanácsadója azonnal telefonált és elköszönt Nyck de Vries-től, hogy Ricciardo azonnal visszatérhessen, így megkapta a holland helyét az AlphaTurinál.

„Úgy fogtam fel, mint egy időmérőt. Remek érzés volt vezetni és rögtön megjött az önbizalmam. Az autó egyes elemei azonnal ismerősen hatottak rám, tudtam, mire lehet képes. Amikor megláttam az időt, magamat s megleptem kicsit" – mondta Ricciardo.