Max Verstappen terroristának nevezett egy másik Forma-1-es pilótát, miután Pérez legyőzte

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj 2023, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen poses on the podium after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 26, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után sem állt meg a versenyzés a Red Bullnál, ugyanis a konstruktőri bajnok és a fiókcsapat (AlphaTauri) Japánban vett részt a Honda hálaadás napi ünnepségén, ahol egy gokartversenyen vett részt a négy Forma–1-es pilóta.

Max Verstappen, Sergio Pérez, Cunoda Juki és Daniel Ricciardo a motegi versenypályán töltötte az előző hétvégét a Red Bull és az AlphaTauri istállót támogató Honda hálaadási ünnepségén. Ezen a japán szurkolók nagy örömére több bemutatót is tartottak a pilóták, akik ezekkel és néhány mondattal köszönték meg az egész szezonban nyújtott segítséget a Hondának és a drukkereknek.

Az esemény keretein belül többek között egy gokartversenyen is rajthoz állt a négy pilóta.

Pérez, Verstappen és Ricciardo lett az első három sorrendje a gokartversenyen Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

Pérez legyőzte Verstappent, de Ricciardo volt a középpontban

A néhány körös gokartversenyt Sergio Pérez nyerte, akinek a Forma–1-es szezonban a 22-ből mindössze 2 alkalommal, legutóbb áprilisban sikerült legyőznie Max Verstappent. Ebben közrejátszott az is, hogy Verstappent a miniverseny elején meglökte a kanyart levágó Daniel Ricciardo, ezáltal a holland világbajnok visszaesett a mezőny végére.

Végül Pérez mögött Riccardo lett a második, Verstappen pedig a harmadik. A háromszoros vb-győztes pilóta a leintés után mosolyogva kritizálta az ausztrál barátja teljesítményét.

„Egészen jól indult [a verseny], de aztán

nyilatkozta Verstappen.