Társoldalunk:

A Red Bull döntött: ő lesz Sergio Pérez utódja

2023.10.01. 15:31

A formula1.com szakírója, Lawrence Barretto értesülései szerint a Red Bull eldöntötte, ki ugorhat be Sergio Pérez helyére, ha a 2024-es szezon közben erre szükség lesz.

Noha Pérez az első négy futamból kettőt megnyert az idei idényben, azóta nem volt reális esélye a győzelemre, és 177 pontosra nőtt a hátránya csapattársához, Max Verstappenhez képest.

A mexikóit ugyan már bejelentette a következő évre a Red Bull, de már mennek a találgatások, hogy mikor elégeli meg a gyengébb eredményeit a csapat.

Ha Pérez jövőre sem remekel, Ricciardo visszatérhet a Red Bullhoz, Verstappen csapattársakéntForrás: AFP/Simon Wohlfahrt

Barretto úgy tudja, amennyiben a 2024 végéig érvényes szerződéssel rendelkező mexikói a jövő évben is több gyenge teljesítményt produkál (vagy az év végén végleg távozik a csapatától), a Red Bull eldöntötte, hogy Daniel Ricciardo érkezne a helyére, az ausztrált pedig eközben Liam Lawson helyettesítené az AlphaTaurinál.

A jelenleg kézsérüléssel küszködő Ricciardót ugyan az elmúlt versenyeken jól helyettesítette Lawson, a Japán Nagydíj közben az AlphaTauri bejelentette, hogy jövőre az ausztrál és Cunoda Juki alkotja a csapat pilótapárosát, míg az új-zélandira a tesztpilóta szerepe várhat.

Forrás