Kórházba kellett vinni balesete után az F1-es pilótát

F1 Grand Prix of Las Vegas - Race GettyImageRank2 Motorsport Formula One Racing Driving UK USA Nevada Las Vegas Formula One Grand Prix Photography Sports Track PersonalityInQueue Lando Norris McLaren MCL60 Mercedes Las Vegas Strip Circuit Horizontal SPORT
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 18: Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren MCL60 Mercedes on track during the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 18, 2023 in Las Vegas, Nevada. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kórházba kellett vinni a 24 éves Lando Norrist a Forma-1-es McLaren csapat brit pilótáját, aki a Las Vegas-i Nagydíjon csapódott a falba. a baleset után a biztonsági autónak is a pályára kellett mennie.

A fiatal pilóta a Las Vegas-i futam első felében veszítette el uralmát a járműve felett és bőven 200 kilométer per órás sebesség felett csapódott a falba. Az ütközés szerencsére oldalról érte az autót, majd a bukótérbe sodródott, ahol már volt ideje lassulni a totálkáros autónak.

Lando Norris számára hamar véget ért a Las Vegas-i futam Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

Norris az eset után gyorsan jelezte a csapatrádión, hogy nincs gond, ki is tudott szállni a versenyautóból, de előbb a pálya egészségügyi intézményébe szállították, majd további vizsgálatokra egy közeli kórházba vitték át.

A futamot egyébként Max Verstappen nyerte Charles Leclerc és Sergio Pérez előtt. A futamon többször bejött a biztonsági autó és az is okozott egy kis bonyodalmat, hogy a pilótaparádé alatt lerobbant az egyik autó, amelyből olaj folyt az aszfaltra, ezt is fel kellett takarítani a futam előtt.

A videó a YouTube-on látható.