Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok, Max Verstappen komoly kritikával illette a Forma-1 soron következő versenyének otthont adó Las Vegas-i Nagydíjat, ami a Red Bull holland pilótája szerint unalmas és csak a show-ról szól.

A hétvégén ismét az Egyesült Államokba látogat a Forma-1 mezőnye, ugyanis hétvégén először rendezik meg a Las Vegas-i Nagydíjat. Azonban egy nagyszabású megnyitóünnepséggel már szerdán megkezdődött a program, amelyen a szervezők és sztárfellépők mellett maguk a versenyzők is feltűntek. A pilótákat egy mozgó platformon emelték fel csapatonként a közönség elé.

Köztudott, hogy Verstappen nem rajong a Las Vegas-i versenyért, ám a hétközi ceremónia még nagyobb ellenszenvet váltott ki belőle, aminek aztán hangot is adott. A Red Bull holland sztárja szerint a Forma-1 99 százalékban a show és a szórakoztatás miatt van Las Vegasban, a sport pedig csupán második helyen áll.

– fogalmazott Verstappen.

Verstappen szerint Las Vegasban bohócot csinálnak belőlük Forrás: AFP/Jim Watson

"Teljes mértékben megértem, és két módon lehet ezt nézni: a sport és az üzlet szempontjából. Úgyhogy természetesen értem ezt a részét. Én csak kifejtem a véleményemet a teljesítmény oldaláról. Vannak, akik szeretik a műsort, én azonban egyáltalán nem. Szeretek Vegasban lenni, de nem igazán a versenyzés miatt" – mondta a holland, aki a pályát is unalmasnak tartja.

"Szerintem nem túl izgalmas, különösen a jelenlegi autókkal, amelyek túl nehezek. És az sem segít, amikor kicsi a tapadás. Persze látványra nagyszerű lesz, ahogy a Stripen végigszáguldunk, de maga a nyomvonal nem a legizgalmasabb. Egy F1-es autóban sokkal jobb móka a gyors kanyarokban vezetni, itt pedig abból nincs sok."