Nagy hatással lehet az időjárás a Brazil Nagydíjra

auto-prix TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX PRACTICE SESSION RAIN
Finnish F1 driver Valtteri Bottas powers his Mercedes at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 15, 2019, during the first free practice for the Brazilian Formula One GP, to take place on November 17. (Photo by DOUGLAS MAGNO / AFP)
Vágólapra másolva!
Időjárási riasztást adtak ki Sao Paulo környékére péntek délutánra, ami nagy hatással lehet majd a Brazil Nagydíj egyetlen szabadedzésére.

A pilóták magyar idő szerint péntek délután 15.30-kor ülnek először autóba, hogy teljesítsék a Brazil Nagydíj egyetlen szabadedzését. Az interlagosi pálya környékére komoly esőt várnak, ami kibabrálhat majd a pilótákkal.

Sao Paulo környékére narancs riasztást adtak ki a heves esőzés veszélye miatt péntekre, és heves viharok is kísérhetik az esőzéseket. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a riasztás 21.00 óráig marad érvényben, ami a szabadedzés mellett a 19.00 órára kiírt időmérőt is érintheti.

Mivel Brazíliában sprinthétvégét rendeznek, csak egy gyakorlásra van lehetőségük a versenyzőknek, ami óriási káoszt okozna, ha esős körülmények között zajlana, már csak azért is, mert az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is száraz körülmények várják majd a csapatokat.