Ezért fog szenvedni a Ferrari a Mercedes elleni őrült csatában

Mercedes, Ferrari
44 Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, W14 - Mercedes, action 16 Charles Leclerc of Monaco, Scuderia Ferrari, SF-23 - Ferrari, action 55 Carlos Sainz of Spain, Scuderia Ferrari, SF-23 - Ferrari, action during the Formula 1 Lenovo United States Grand Prix of FIA Formula One World Championship from 19th to 22th of October, 2023 on the Circuit of the Americas, in Austin, Texas, United States of America. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az idei F1-es szezonban a konstruktőri pontversenyben a Mercedes és a Ferrari küzd a második helyért. Az olasz istállónak jelenleg 22 pontos hátránya van a németekkel szemben, és Frederic Vasseur csapatfőnök szerint nagyon nehéz lesz ledolgozniuk ezt a különbséget.

A konstruktőri vb-címet idén toronymagas fölénnyel elhódító Red Bull mögött a Mercedes és a Ferrari hatalmas csatát folytat a második helyért. Toto Wolffék előnye jelenleg 22 pont riválisukkal szemben, és az olaszok csapatfőnöke, Frederic Vasseur nem sok esélyt lát arra, hogy ledolgozzák hátrányukat.

"Az előző két futamon két dobogós helyet hoztunk és mi voltunk a csapat, akik a második helyért harcolók közül a legtöbb pontot gyűjtötték,

írta meg a motorsport.com, mit nyilatkozott a francia szakember három futammal a szezon vége előtt.

A Ferrari egyelőre a harmadik helyen áll a konstruktőrök között Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Charles Leclerc két pole-t hozott egymás után és az első sort is kibéreltük Mexikóban, azonban bebizonyosodott, hogy még sebezhetőek vagyunk a riválisok támadásaival szemben.

Amit mindenképpen tudunk garantálni Brazíliában, az az, hogy mindent kiadunk magunkból" - mondta a Ferrari csapatfőnöke, aki azzal számol, hogy a hétvégén esedékes Brazil Nagydíj során a Mercedes nagyon erős lesz, ugyanakkor hozzátette, hogy amíg nem látják a kockás zászlót az utolsó versenyen, Abu-Dzabiban, addig motiváltan fognak küzdeni.