Lando Norris eladta élete első autóját, egy 1972-es Fiat 500-ast

Start of car fair "Retro Classics Stuttgart Lifestyle and Leisure Free time Trade fairs Baden-Württemberg Horizontal CAR
23 February 2023, Baden-Württemberg, Stuttgart: A Fiat 500 Jolly classic car from 1971 is on display in the halls of Messe Stuttgart at the Retro Classics trade fair. The Retro Classics trade fair, according to the organizers the world's largest trade fair for driving culture, mainly shows historic automobiles and two-wheelers. Photo: Bernd Weißbrod/dpa (Photo by BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A McLaren Forma–1-es pilótája, Lando Norris úgy döntött, árverésre bocsátja élete első saját személygépjárművét. A használt autó egy több mint ötven évvel ezelőtt, 1972-ben gyártott Fiat 500-as típusú jármű, ami annak ellenére különleges, hogy nem tartozik az olasz márka Jolly jelzésűek közé, bármennyire is szeretné ezt a brit autóversenyző.

Eladó Lando Norris első autója - hihetetlen darab a gyűjtőknek

Megvált első autójától a McLaren színeiben már 12 Forma–1-es dobogós helyezést szerző brit pilóta, Lando Norris. A kocsi nem is akármilyen: egy használt Fiat volt eladó, pontosabban egy Fiat 500-as, amit 1972-ben gyártottak.

Ilyenek voltak az eredeti Fiat 500-as típusú autók Forrás: AFP/Marco Bertorello

Norris elárulta, hogy ez volt az első autó, amit a saját pénzéből vásárolt, így noha többek között már egy Mini Cooperrel, egy McLaren Arturával és egy GT-vel is rendelkezik, a Fiat 500-as is közel áll a szívéhez. Mint elmondta, amikor Monacóban volt ideje, és golfozni akart, vagy a barátait szerette volna meglátogatni, rendszerint ezt használta.

„Monacóban a kis Fiat 500 Jollymmal vezettem, mert ott nem kell nagy autó, szóval ez tökéletes a kis kiruccanásaimhoz – nyilatkozta Lando Norris, aki elmondta, az emelkedőket nehezen tudta már megtenni ezzel a járművel. –

Valójában nem egy eredeti Jolly, szóval lehet, hogy megszólnak emiatt, de ez az autó szórakoztat. Ráadásul könnyű parkolni, ezért is mindig előnyös volt a kis és aranyos külseje Monacóban."

Egy Fiat 500 Jolly típusú autó, a mclarenes Lando Norris is hasonlót bocsátott árverésre Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Weissbrod

Megvált az F1 nagymenője első autójától, ez az ára

A McLaren 23 éves Forma–1-es pilótájának Fiat 500-as használt autójára október 31-ig lehetett licitálni, a kikiáltási ára 12 345 angol font, azaz körülbelül 5,5 millió forint volt. Végül aztán

32 ezer font lett a nyertes licit, azaz valaki mintegy 14 millió forint értékű összeget fizetett ki érte.

A Car & Classic nevű oldalra feltöltött képek alapján a világoskék festés ár nem mindenhol tökéletes, de a Fiat 500-as továbbra is jó állapotban látszik kívül, és a szőnyegekkel és fonott ülésekkel együtt belül is, azaz az új tulajdonos nem csak a garázsban tudja csodálni és használni a különleges darabot.