Vágólapra másolva!
A McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája, Lando Norris úgy véli, hogy csapatának minden esélye megvan arra, hogy a Red Bull elsőszámú kihívója legyen a Forma-1-ben.

A wokingi istálló nem kezdte jól a 2023-as szezont, azonban az Osztrák Nagydíjon bevetett fejlesztéseikkel nagyot tudtak előrelépni, és jelenleg a második erőnek számítanak a Red Bull Racing mögött. Jól mutatja ezt, hogy Norris és újonc csapattársa, Oscar Piastri zsinórban két dupla dobogós helyezést ért el Japánban és Katarban. Nem véletlen, hogy a brit versenyző nagyon pozitívan nyilatkozott a csapat eredményeiről, illetve a jövőjéről.

Nagyon rövid időn belül sikerült hatalmasat előre lépni a köridőket tekintve. Gyakorlatilag egy másodpercet javítottunk a tempónkon, egyes pályákon talán még egy kicsit többet is, valahol egy kicsit kevesebbet. De ez óriási ugrás, különösen egy szezon közben, ahol minden eddiginél több szabály akadályozza a fejlesztéseket. Pont emiatt hatalmas teljesítmény, amit Bahreintől elértünk egészen mostanáig, vagy akár Bahreintől Ausztriáig, Silverstone-ig és Budapestig. Remélhetőleg a szezont sikerül minden eddiginél jobb helyen zárni, ami még több reményt adhat, hogy jövőre egy még erősebb autóval álljunk ki" - mondta Norris a RacingNews365.com-nak adott interjújában.

Japánban és Katarban is dupla dobogót szerzett a McLaren a Formula-1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A silverstone-i csapat fejlődése jól látható, ugyanis a gyenge szezon kezdet ellenére az ötödik helyen áll a konstrüktőri táblázaton, 5 futammal a vége előtt csupán 11 ponttal lemaradva a szezont remekül kezdő, ám azóta teljesítményben visszaeső Aston Martin mögött.

"Az egyetlen dolog, amit az elmúlt három évben még egyszer sem sikerült megtennünk az az, hogy erős autóval kezdjük a szezont. 2019-ben és 2021-ben volt a két legjobb évkezdésünk, de a tavalyi idény borzalmasan indult, akárcsak az idei. Mindkétszer csak próbáltunk felzárkózni az élmezőnyhöz. Szóval ez a legnagyobb kihívás a következő évre, de úgy gondolom, hogy már most sokkal többet tettünk azért, hogy erős autónk legyen, mint az előző években.

Ha nagyjából így tudjuk folytatni a fejlődést, akkor hiszem, hogy 2024-ben valamikor, talán már a szezon elején, vagy csak időnként, de esélyesek leszünk a futamgyőzelemre.

Szerintem a Mercedes most a második leggyorsabb csapat a Red Bull mögött, de egyre inkább közeledünk hozzájuk" - nyilatkozta a brit pilóta.