Vágólapra másolva!
A Katari Nagydíjon Pierre Gasly három ötmásodperces büntetést is kapott pályaelhagyás miatt. Az Alpine pilótája magára vállalta a felelősséget és nyilvánosan elismerte, hogy nagyot hibázott.

A 27 éves francia versenyző az első ötmásodperces büntetést egy kiállásnál töltötte le, míg a másik kettőt a vasárnapi futam végén adták az idejéhez, így végül a 12. helyen zárt.

mert nyilván csak pár centiméterről van szó, ami semmiség, de nagy árat fizettem érte és így lecsúsztam a pontokról, szóval tanulnom kell ebből" - nyilatkozta Gasly.

Pierre Gasly sok hibát vétett Katarban Forrás: AFP/Ben Stansall

"Nincs kifogásom, mindenki ezen a pályán versenyzett és egyértelműen túl sokszor hagytam el a pályát. Nem tudom, mennyi lehetett összesen, de mindig két lépéssel mögötte voltunk a történéseknek és nem volt emiatt könnyű" - tette hozzá az Alpine pilótája, akit a többiekhez hasonlóan szintén nagyon megviselt a rekkenő hőségben rendezett verseny.

Nagyon keményen edzek és én vagyok az egyik legjobb fizikai állapotban a paddockban, szóval általában örülök az ilyen körülményeknek, és tudom, hogy mindenkinek kihívás ez. Tanulnom kell ebből a történetből" - írta meg a motorsport.com, miként élte meg az embert próbáló futamot a francia versenyző.