Vágólapra másolva!
A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko megválaszolta a sokakat legjobban érdeklő kérdést a jövő hétvégi austini versennyel kapcsolatban.

A kérdés pedig az, hogy lesz a Red Bullnál rögzített csapathierarchia és csapatutasítás, hogy Sergio Pérezt hozzásegítség az összetett pontverseny második helyéhez. Max Verstappen sorozatban harmadik világbajnoki címe után a mexikóin a sor, hogy megszerezze a második helyet, ami történelmi siker lenne az osztrák csapat számára: arra ugyanis még nem volt példa, hogy a szezon végén az első két helyen a Red Bull pilótái álljanak.

Sergio Pérez és Max Verstappen rendezték a vitájukat, de a csapat inkább nem kockáztat Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Marko viszont határozottan kijelentette, nem lesz olyan csapatutasítás Austinban, hogy Verstappent is beleértve mindenkinek Pérezt kell segítenie.

"Nem lesz semmilyen csapatutasítás... mindenki emlékszik rá, hogy sült ez el tavaly" - utalt Marko a tavalyi szezon végén történtekre.

Emlékezetes, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjon az élen autózó Verstappen nem volt hajlandó elengedni Pérezt, ami mögött feltehetően egy korábbi sérelem állt. A Red Bull pedig nem kíván ugyanabba a folyóba lépni, mint egy évvel korábban.