Vágólapra másolva!
A katari Forma-1-es hétvégén Max Verstappen megszerezte harmadik világbajnok címét, azonban a Katari Nagydíj nem a holland idei 14. futamgyőzelméről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a versenyzők a rekkenő hőség miatt komoly veszélyben voltak. Logan Sargeant, a Williams amerikai pilótájának fel is kellett adnia a versenyt, de kiderült az is, hogy a hetedikként célba érő Esteban Ocon a futam alatt belehányt a sisakjába.

A versenyzők szerint a Forma-1 elérte a biztonságos versenyzés határát a 40 Celsius fokos hőségben rendezett vasárnapi Katari Nagydíjon, az pedig figyelmeztető jel, hogy többen is majdnem elájultak, hányingerrel és súlyos kiszáradással küzdöttek.

Esteban Ocon, az Alpine francia pilótája a leintés után azt nyilatkozta, hogy a hőség és a páratartalom miatt már a futam elején hánynia kellett. Azonban a leintés utáni rádióbeszélgetéséből kiderült, hogy a francia pilóta már a verseny eleje óta rosszul érezte magát, és el is hányta magát vezetés közben.

Gondolom, most vágysz némi folyadékra, haver” – kérdezte a mérnöke Ocontól, aki ennyit felelt:

Nem mondtam neked, de a 15. körben hánytam”

– válaszolta a francia pilóta, aki vezetés közben belehányt a bukósisakjába, így egészen embertelen körülmények között kellett végigautózni az 57 körös futamot.

A francia Esteban Ocont is megviselte a Katari Nagydíj Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Nem Ocon volt az egyetlen, akit megviselt a Katari Nagydíj. Az Aston Martin pilótája, a kanadai Lance Stroll arról számolt be, hogy kis híján elájult a volán mögött vezetés közben, később aztán össze is esett, amikor nyilatkozni ment a riportereknek.

Alexander Albont, a Williams thaiföldi versenyzőjét a leintés után a pálya kórházába szállították hőguta tüneteivel, míg a Katari Nagydíjat megnyerő Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája azt mondta, úgy érezte magát az autóban, mintha egy sütőben ült volna.