Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta, Christijan Albers nem ért egyet a Red Bull azon döntésével, hogy Nyck de Vriest mindössze tíz versenyhétvége után kirúgták a fiókcsapattól, Sergio Pérez viszont még mindig ott lehet a mezőnyben.

Nyck de Vriesnek a Magyar Nagydíj előtt köszönték meg a munkáját, miután nem hozta az elvárt eredményeket, és a hollandot Daniel Ricciardóra cserélte le az AlphaTauri. A Red Bullnál legalább akkora különbség van Max Verstappen és Sergio Pérez teljesítménye között, mint a fiókcsapatnál volt Cunoda Juki és De Vries között, ám az energiaitalosok a mexikóiban továbbra is hisznek, ráadásul 2024-re is ülést biztosítanak neki a jelek szerint.

Ez a 2005 és 2007 között a Minardival, majd a Midlanddel (későbbi nevén Spykerrel) az F1-ben szereplő Christijan Alberst is meglepte.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már többször is célozgatott Sergio Pérez távozására, de ez egyelőre még nem történt meg Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Annak ellenére, hogy [Pérez] meg tudja nézni Max adatait, nem tud javítani és csökkenteni a kettejük közti különbséget. Sőt, a különbség valójában csak nő. De egy ponton csak meg fogják látni, hogy ezt lehetetlen megmagyarázni, és a történetnek valahol véget kell érnie.

mondta a holland expilóta a De Telegraafnak.

Péreznek a hátralévő hat versenyhétvégén az esetleges futamgyőzelem mellett az összetett második helye lehet a célja, amellyel a Red Bull első alkalommal szerezhetné meg az egyéni világbajnoki pontverseny első két helyét. Jelenleg 33 pont az előnye a mexikóinak a harmadik Lewis Hamilton előtt.