Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezetője elmondta, hogy a kétszeres világbajnok Max Verstappent tartja minden idők legjobb versenyzőjének.

A holland vb-címvédő kis túlzással behozhatatlan előnnyel vezet az idei szezonban, hiszen 177 ponttal előzi meg a második helyen álló csapattársát, a mexikói Sergio Pérezt. Verstappen szinte biztosan háromszoros világbajnok lesz, a kérdés csak az, hogy mikor.

Max Verstappen hamarosan háromszoros világbajnok lesz Forrás: Anadolu Agency via AFP//Pier Marco Tacca

A holland pilóta akkora előnnyel vezeti a világbajnokságot, hogy akár már Katarban világbajnok lehet. Verstappennek elképesztő éve van, hiszen nála több futamgyőzelmet senki sem szerzett még egy adott szezonban és a legtöbb sorozatban nyert Forma-1-es futamgyőzelem is az ő nevéhez köthető.

A 25 éves pilótának nincs ellenfele a jelenlegi mezőnyben, sokan pedig már odáig merészkednek, hogy minden idők legjobbjának tartják. Hasonló véleményen van Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezetője is.

Max a valaha volt legjobb versenyző, ehhez nem férhet kétség. Korábban azt mondtam, hogy Alain Prost volt a legjobb, most viszont már azt mondom, hogy Max az.

Ő hozza ki a leghatékonyabban a maximumot a autójából. Nem pazarolja az idejét, rögtön a közepébe csap” – idézi a Daily Mail a 92 éves üzletembert, aki a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonról azt mondta, hogy különleges ember, aki a visszavonulása után rengeteg lehetőség közül választhat majd.

Ecclestone a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel és kétszeres vb-győztes Mika Häkkinennel Forrás: AFP/Pierre Verdy

Az én listámon Verstappen Lewis Hamilton előtt áll. Egyértelmű, hogy Lewis ragyogó, szupertehetséges, megérti az embereket és a lehető legjobbat hozza ki belőlük.

Viszont Max a legjobbat hozza ki az autójából. Lewis nagyon más, mint Max. Ha Lewis abbahagyja a versenyzést, elmehet egy másik irányba, a szórakoztatáséba, vagy bármerre.

Max nem menne ebbe az irányba, ő egy közülünk. A mi F1-es szféránkban senki sem olyan, mint Lewis” – mondta Bernie Ecclestone, aki végezetül hangsúlyozta, hogy Verstappent tartja a legjobbnak, de ha csapatvezető lenne, akkor a 22 éves Oscar Piastrit igazolná le legszívesebben.