Társoldalunk:

Max Verstappen már Katarban világbajnok lehet

2023.09.26. 08:22

A kétszeres világbajnok holland Max Verstappen szinte biztosan háromszoros világbajnok is lesz, a kérdés csak az, hogy mikor.

Max Verstappen akkora előnnyel vezeti a világbajnokságot, hogy már Katarban világbajnok lehet, hiszen az eddigi 16 futamból 13-at ő nyert.

Verstappen a japán sikerével most 177 pontos előnnyel vezet a csapattársa, Sergio Pérez előtt. Az utolsó hat futamon maximum 180 pontot lehet még szerezni a sprintfutamokkal egyetemben.

Matematikailag a szombati, katari sprintfutamon lehet leghamarabb világbajnok Verstappen. Ha Verstappen nem ér célba a sprintfutamon, akkor Péreznek minimum a harmadik helyen kell végeznie, hogy életben tartsa a bajnoki reményeit.

Ha Pérez a sprinten a negyediknél rosszabb helyen zár, akkor Verstappen máris világbajnok lesz.

Verstappen világbajnok lesz, ha az első hat helyen jön be a sprintfutamon vagy hetedik lesz és Pérez nem nyer, vagy nyolcadik lesz és Pérez nem lesz a harmadik helynél előréb.

Verstappen a legrosszabb esetben vasárnap is bajnok lehet, ha nem szerez pontot szombaton, akkor a futamon csak akkor nem lesz világbajnok, ha a nyolcadik helynél rosszabb helyen fut be, miközben Pérez nyer.