Vágólapra másolva!
A Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez szerint azért is ilyen jelentős a lemaradása csapattársa, a kétszeres világbajnok Max Verstappen mögött, mert a két autó beállítása eltér egymástól. 

Verstappen az idei 14 versenyből 12-t megnyert, beleértve az utolsó 10-et is, míg Pérez még a szezon elején tudott két futamot nyerni, azonban hosszú ideje nem képes a másodiknál előrébb végezni. A mexikói pilóta szerint a két autó eltérő beállításai is nagy szerepet játszanak a köztük lévő nagy különbségben.

Sergio Pérez elmondta, miért van ekkora hátrányban kétszeres világbajnok csapattársával szemben Forrás: AFP/Miguel Medina

"A karriered vagy a szezon folyamán mindig érkeznek fejlesztések az autódra, és némelyekhez könnyebben tudod igazítani a vezetési stílusod, mint a többihez. Néha felkerül egy új alkatrész és rögtön gyorsabb tudsz lenni, néha viszont alkalmazkodnod kell hozzá.

írta meg a motorsport.com, miként látja a helyzetet Pérez.

Ezzel kapcsolatban nemrég a Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan is megszólalt, szerinte a két RB19-es autó közti különbség sokkal kisebb, mint amekkora 2021-ben volt a járművek között.