Vágólapra másolva!
Újabb hírek érkeztek a 2008-as Forma–1-es szezon világbajnoki címe körül forgó vitával kapcsolatban: a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) és az F1-et perrel fenyegető Felipe Massa ügyvédje már az év világbajnokát, Lewis Hamiltont próbálja meggyőzni arról, hogy segítse őket az általuk vélt igazság kiderítésében.

Massa azután vette elő szűk 15 évet követően az ügyet, hogy kiderült, Bernie Ecclestone és az FIA akkori elnöke, Max Mosley már az idény vége előtt tudott a szingapúri botrányról. Eszerint a Renault-s Nelson Piquet szándékosan vágta falnak az autóját, miután a csapat vezetése erre felszólította. Az így létrejött biztonsági autós fázis miatt végül Piquet csapattársa, Fernando Alonso nyerte a futamot, Massa pedig részben egy rossz bokszkiállásnak köszönhetően elbukta a győzelmet, és mint később kiderült, ezáltal a vb-címet is Lewis Hamiltonnal szemben.

Felipe Massáék arra kérik Lewis Hamiltont, hogy segítse őket az ügyben Forrás: AFP/Mauricio Lima

Massa jogi csapata, élükön a brazil expilóta ügyvédjével, Bernardo Vianával úgy véli, hogy erős érveket tudnak felsorakoztatni, ám ehhez segítség lenne, ha Hamilton is mellettük szólalna fel.
„Lewis Hamilton a sport egyik legfontosabb nagykövete, aki mindig is megvédte a sport becsületét.

nyilatkozta Viana, aki hangsúlyozta, az ügy nem a brit világbajnok ellen szól.

Massa csapata október közepéig hosszabbította meg a határidőt arra, hogy az F1 reagáljon a felvetődött kérdéseikre.

Forrás