Vágólapra másolva!
A Red Bull Motorsport tanácsadója, Helmut Marko közleményben kért bocsánatot egy nyilatkozata miatt, amelyben Sergio Pérez etnikai hovatartozására tett sértő megjegyzéseket.

Az osztrák szakember a napokban a Servus TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Perez miért nem tudja tartani a lépést csapattársával, a világbajnoki címvédő Max Verstappennel. Helmut Marko szerint ebben szerepet játszik Pérez nemzetisége is, ám az osztrák helytelenül "dél-amerikainak" nevezte a mexikóit, ami nagy felháborodást keltett, mivel az ország hivatalosan Észak-Amerikában van.

– mondta Marko.

Helmut Marko bocsánatot kért Sergio Péreztől Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A Red Bull tanácsadójának megjegyzései miatt a Servus TV közleményt adott ki pénteken Helmut Marko nevében.

"Szeretnék elnézést kérni a sértő megjegyzésemért, és szeretném tisztázni, hogy nem gondolom úgy, hogy általánosíthatnánk az embereket nemzetiség, faji vagy bármilyen etnikai hovatartozás alapján. Próbáltam rávilágítani arra, hogy Checo teljesítménye ingadozott az idén, de helytelen volt ezt a kulturális örökségének tulajdonítani" – mondta a Red Bull tanácsadója.

Bár Pérez az elmúlt négy futamból háromszor is dobogóra állhatott, Helmut Marko egyre gyakrabban kritizálja a teljesítményét, ami azt sejtetik, a mexikói pilótának nem biztos a helye az osztrák csapatnál, annak ellenére, hogy 2024 végéig van szerződése.