Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája, a vb-címvédő Max Verstappen elmondta, hogy az áprilisi Azeri Nagydíjon elszenvedett "veresége" hogyan segítette a rekordgyőzelmi sorozatát a Forma-1-ben.

Verstappen 2023-ban a 14 futamból 12-t megnyert, csak a szezon második és negyedik futamán nem tudott győzelmet aratni. Szaúd-Arábiában és Azerbajdzsánban, a mexikói csapattársa, Sergio Pérez diadalmaskodott.

Az április
i bakui második helyezés óta Verstappen sorozatbantíz futamot nyert meg, a monzai győzelemmel pedig megdöntötte Sebastian Vettel 2013-as szezonjában felállított "kilences" rekordját.

Verstappen idei szezonjában kulcsfontosságú volt a bakui futam Forrás: AFP/Lisi Niesner

Szaúd-Arábiában a Q2-ben bekövetkezett hajtótengely-meghibásodás miatt Verstappen csak a 15. helyről indulhatott, de így is megszerezte a második helyet, míg Bakuban a Safety Car szerencsétlen időzítése lehetővé tette, hogy Pérez a holland elé kerüljön.

Az
Azeri Nagydíjon Verstappen sokáig eredménytelenül üldözte Pérezt, a holland pilóta ez idő alatt azonban rengeteget kísérletezett az RB19-essel, és hasznos következtetéseket vont le, melyek nagy szerepet játszottak abban, hogy eljutott sorozatban tíz győzelemig.

Sokat tanultam a bakui versenyen arról, hogyan kell csinálni néhány dolgot az autóval, és hogyan kell beállítani"

idézi a RacingNews365a kétszeres világbajnok holland pilótát.

Verstappen történelmet írt Olaszországban Forrás: AFP/Marco Bertorello

"Természetesen nem én nyertem meg a versenyt Bakuban, de valójában nagyon sok mindent kipróbáltam az autóban. Ez az oka annak, hogy az egész versenyen egy kicsit következetlen voltam, de egy ponton jó ritmusba kerültem azzal, amit találtam.

Aztán egy kicsit túlságosan megrongáltam a gumimat, de végül azt mondtam magamban: Oké, ez elég érdekes a következő versenyekre"

tette hozzá Verstappen, aki hangsúloyzta, hogy a bakui futamon történt kísérletezése minden azt követő futamon segített neki a győzelem megszerzésében.