A Ferrari csapatfőnöke szerint a Red Bullnál Verstappennel kivételeznek

F1 Hungarian Grand Prix 2023 Third Practice And Qualifying 1 auto cars championships ferrari fia formula formula 1 fred vasseur gp grand hungarian hungaroring hungary magyar nagydyij mogyorod motorsport motorsports one prix racing sports world Frederic Va
Frederic Vasseur szerint mérföldekre van a Ferrari a tökéletesről
Vágólapra másolva!
A Ferrari F1-es csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a Red Bull-lal ellentétben ők egyáltalán nem kivételeznek egyik pilótájukkal sem.

Az olasz istállónál Charles Leclerc és Carlos Sainz is Vasseur számításaiban szerepel a jövőt illetően, és a pletykákkal szemben a monacói pilóta nem élvez elsőbbséget és megkülönböztetett bánásmódot a Scuderiánál. Annak ellenére, hogy Leclerc-nek már a GP3-ban is a francia mérnök volt a főnöke, Vasseur úgy véli, náluk nincs olyan kivételezés, mint a Red Bullnál Max Verstappen javára.

Frederic Vasseur szerint a Ferrarinál nem kivételeznek egyik pilótával sem Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Csak annyit mondok, hogy ha valaki az egyéni bajnokságot célozza meg, egy ponton döntenie kell és azt támogatni, aki előrébb áll a bajnokságban. Ma mi nem vagyunk ilyen helyzetben" - írta meg a motorsport.com, mit nyilatkozott a témában Vasseur.

"A kérdés feltételezte, hogy Charles az első számú pilótánk, de nem ez a helyzet. 25 éve kezdtem ezt a munkát, azóta úgy vélem, hogy mindkét versenyzőnek ugyanolyan támogatást kell nyújtani, ezt pedig a jövőben sem tervezem megváltoztatni. Minden csapat így tesz, kivéve a Red Bull Verstappennel és Pérezzel" - tette hozzá a francia szakember, aki mindkét pilótáját megtartaná a következő idényre, ám egyelőre az idei szezonra és az autójuk fejlesztésére koncentrálnak a szerződések helyett.