Elképesztő újítás jöhet: az olimpiai sportágak közé kerülhet a motorsport

motorsport, gokart, olimpia
FORT WORTH, TEXAS - MARCH 15: NTT IndyCar series driver Will Power reacts after crossing the finish line in a go-kart during IndyCar Media Day at Texas Motor Speedway on March 15, 2023 in Fort Worth, Texas. Tim Heitman/Getty Images/AFP (Photo by Tim Heitman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2028-as Los Angeles-i olimpián a motorsport bekerülhet az ötkarikás programba.

2028-ban Los Angeles lesz a nyári olimpiai játékok helyszíne, és nemsokára kiderülhet, milyen új sportágak kerülnek majd be a programba.

A hírek szerint összesen kilenc sportág debütálhat az öt év múlva esedékes csúcseseményen, és ezek között a motorsportot is megemlítették.

A Reuters értesülései alapján komoly versengésre lehet számítani, mert az amerikai foci mellett a nemzetközi viszonylatban népszerű és piacképes krikett, a baseball-softball, a lacrosse, a break tánc, a karate, a kickbox, a fallabda és a motorsport is szeretne bekerülni, vagy adott esetben visszatérni a programok közé.

Az M4 Sport megírta, hogyha a motorsportok bekerülnének a nyári olimpiai játékok programjába, akkor valószínűleg az elektromos gokart-versenyek képviselnék a kategóriát, ezek a 2018-as és a 2020-as ifjúsági olimpián is ott voltak a versenyszámok között.