Vágólapra másolva!
A Forma–1 2016-os világbajnoka, a jelenleg szakértőként dolgozó Nico Rosberg közvetetten tanácsokat intézett a szezonban egyeduralkodó Max Verstappen felé.

A sorozatban 8 győzelemnél járó Verstappen 10 futammal az idény vége előtt 125 pontos előnnyel rendelkezik az összetett élén, így karnyújtásnyira került a harmadik világbajnoki címétől. A Mercedesszel hét évvel ezelőtt bajnokságot nyerő Rosberg azonban a Sky Sports Forma–1-es podcastjében figyelmeztette Verstappent, hogy ne legyen elájulva magától az eredményei miatt.

„Általánosságban

Jelenleg olyan elképesztő sorozatban van, hogy mindenki számára érinthetetlen, de ilyenkor megvan annak a veszélye, hogy önelégültté válik és elveszíti a motivációja egy részét. Úgyhogy egy picit óvatosnak kell lennie ezzel – nyilatkozta Rosberg. – Azonban

mert a hozzáállása fenomenális, és annyira fókuszált, hogy mindig képes a lényegre koncentrálni. Olyasmi, mint a művészet, elképesztő!"

Rosberg szerint Verstappennek óvatosnak kell lennie Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is hasonlóan vélekedik Verstappenről. A kanadai expilóta szerint még Lewis Hamilton sem mutatott ilyen könyörtelen dominanciát a legjobb korszakában.

„Neki soha nem volt olyan tökéletes éve, mint Verstappennek – nyilatkozta Villeneuve. – Verstappen évek óta ilyen, egy teljes szezonon át a legjobbját tudja nyújtani. Ahogy ő csinálja, talán csak [Fernando] Alonso volt hasonlóra képes. Ha megnézik a többi pilótát, mindegyiküknek vannak jó és rossz versenyei elég nagy különbségekkel, de ő... Ő bizony nem, gyakorlatilag sosem, és