Max Verstappen aggódik: Kár lenne, ha olyanná válna a Forma-1, mint a NASCAR

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, péntek, Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing during practice ahead of the Formula 1 Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps in Spa, belgium on July 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull címvédője, Max Verstappen figyelmeztette a Forma-1 vezetőségét, hogy nemsokára hasonlóvá válhatnak a versenyek, mint a NASCAR-ban.

A NASCAR idei 23 hétvégéjéből 17-et befolyásolt az időjárás,

legutóbb Michiganben közel egy napot (19 órát) állt a verseny, mielőtt folytatták volna.

Az amerikai bajnokságban biztonsági okokra hivatkozva állítják meg az oválversenyeket eső esetén, hiszen nagy sebességnél a keresztbefolyó víz közel irányíthatatlanná teszi az autókat. Az épített pályás versenyeken és újabban a rövid oválokon azonban esőgumit használnak, ahogy ez történt a sorozat első utcai versenyén, Chicagóban is - írja az 500miles.hu.

A lap szerint meglepő módon hasonló a helyzet a teljesen más autókkal futott F1-ben is. Nemrég a Pirelli bevallotta, nincs így értelme a teljes esőgumiknak, és Verstappen is egyetért az olasz céggel.

Max Verstappen aggódik az F1 jövője miatt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Nagyobbá váltak a gumik, így több vizet szorítanak ki. És az autó is akkora, hogy rengeteg a vízpermet." – emelte ki a Verstappen az F1-es autók hátrányát.

A legutóbbi verseny, a Belga Nagydíj azon a pályán került megrendezésre, ahol egy hónappal korábban egy 18 éves versenyző, Dilano van't Hoff életét vesztette, szintén esős körülmények között.

„Néha egyes balesetek