Vágólapra másolva!
A Renault korábbi F1-es csapatfőnöke, Cyril Abiteboul lesújtó véleményt fogalmazott meg az Alpine legutóbbi döntéseivel kapcsolatban.

A francia istállónál a Magyar Nagydíj idején megváltak a vezérigazgatótól, Laurent Rossitól, majd egy héttel később, ráadásul az első szabadedzés közben, kirúgták Otmar Szafnauer csapatfőnököt, valamint Alan Permane sportigazgatót is.

Abiteboult 2021 végén éppen Rossi váltotta, aki megfogalmazta az Alpine híres 100 versenyes tervét, de a manapság már a Hyundai WRC-csapatát irányító francia szakember szerint ez a projekt az elejétől kezdve halálra volt ítélve.

"Volt az a terv, hogy meghatároztak 100 futamot. Miért nem 120-at, vagy éppen 80-at? Egyszerűen nem értem.

Az Aston Martin kolosszális befektetései, a Red Bull lendülete, ezek a dolgok nem fognak megállni, mert Laurent Rossi a 99. futamához ért" - mondta a Renault korábbi csapatfőnöke.

Cyril Abiteboul (jobbra) arrogánsnak tartja az Alpine F1-es csapatát Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon - Formula 1/Bryn Lennon - Formula 1

"Az előző vezetés úgy döntött, hogy a távozásom után teljes újratervezést csinál, amivel együtt nagyjából tizenöt ember távozott.

Az a változtatás, amit Laurent Rossi annak idején eldöntött, még nem is tudta kifejteni a hatását" - magyarázta Abiteboul, aki alapos kritikával illette a francia istálló nemrég hozott döntéseit.

"Ezek a személyi változtatások azt sugallják, hogy nemcsak türelmetlenek, de elég arrogánsak, vagy túlságosan magabiztosak voltak a szezon elején.

Amikor nem találkozol a valósággal, egy idő után történeket kezdesz mesélni saját magadnak. Nem zárhatjuk ki azt sem, hogy az a történet, amit saját maguknak meséltek házon belül, az túl hízelgő volt" - írta meg a formula.hu, milyen kritikát fogalmazott meg az Alipne-nal kapcsolatban a 45 éves mérnök.