Vágólapra másolva!
Emlékfutással tisztelgett négy éve elhunyt barátja, Anthoine Hubert előtt az Alpine Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly a hétvégi Belga Nagydíj előtt.

Hubert a 2019-es Belga Nagydíj Forma-2-es versenyén szenvedett tragikus balesetet, a francia pilótával szoros baráti viszonyt ápoló Pierre Gasly így minden évben vegyes érzésekkel tér vissza a spái versenypályára. Az Alpine francia pilótája most is megemlékezett egykori barátjáról.

Imádom ezt a pályát, imádok itt versenyezni, ugyanakkor soha nem fogom elfelejteni, mit éreztem, amikor mentem le ezeken a lépcsőkön, amikor a szüleim közölték velem a hírt. Nyilvánvalóan nehéz, de elfogadom, hogy ez a sport ilyen, és vannak dolgok, melyekkel együtt kell élnünk" – mondta a francia pilóta, aki egy emlékfutást is szervezett, ahol rengetegen részt vettek a rossz idő ellenére.

"Egyeseknek talán apró dolognak tűnik, de számomra sokkal többet jelent. A szezon elején kezdtünk el beszélgetni erről. Mindenki tudja, mennyire szoros volt a kapcsolatom Anthoine-nal, és azt hiszem, mindenki tudja, milyen közel állt az Alpine csapatához. Jóval a pár héttel ezelőtti tragikus baleset előtt megszerveztük ezt, de azt gondolom, nagyszerű, hogy ilyenkor mindenki össze tud állni a Forma-1-ből, vagy az F2-ből és az F3-ból" – mondta Gasly.